В Україні стрімко дорожчає білокачанна капуста

Джерело:  EastFruit
капуста

Затишшя, яке зберігалося на українському ринку білокачанної капусти вже більше ніж 2 місяці, на поточному тижні змінилося стрімким подорожчанням цієї продукції, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Стрімкому зростанню цін, за словами учасників ринку, сприяє високий попит на білокачанну капусту, тоді як запаси цієї продукції в українських господарствах порядком виснажені.

У результаті сьогодні українські виробники пропонують до продажу білокачанну капусту від 12 до 18 грн/кг ($0,33-0,49/кг), що в середньому у 2 рази дорожче, ніж тижнем раніше. Підвищувати ціну на якісну капусту українським виробникам дозволяє скорочення пропозиції з необладнаних сховищ. Також підтримку цінам надає підвищення попиту з боку оптових компаній.

Але все ж, головним фактором підвищення цін на білоголову капусту є її низька пропозиція на ринку і стабільно високий попит. За словами виробників, погодні умови поточного сезону згубно позначилися на врожайності та якості капусти.

На сьогодні вартість білокачанної капусти в Україні вже досягала рівня цін в аналогічний період минулого року. При цьому місцеві фермери планують і далі робити спроби підвищити відпускні ціни в цьому сегменті. Свої наміри вони пояснюють чимраз більшим попитом на цю продукцію, який і є головною причиною подорожчання.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!