В Україні почав дорожчати столовий буряк

Джерело:  EastFruit
столовий буряк

Цього тижня на українському ринку спостерігається тенденція до підвищення цін на столовий буряк. Українські господарства відвантажують буряків по 12-16 грн/кг, що в середньому на 17% дорожче, ніж тижнем раніше. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

За інформацією від учасників ринку, збільшення цін на буряки спостерігається через активізацію торгів у цьому сегменті. Повідомляється, що подорожчанню сприяє підвищений попит, оскільки буряки активно закуповують як оптові компанії, так і роздрібні мережі.

При цьому пропозиція на ринку дещо обмежена, оскільки низка господарств воліє утримуватися від продажу в очікуванні подальшого зростання цін.

Водночас, багато виробників тимчасово зупинили продаж високоякісних буряків, очікуючи на подальше підвищення цін, та планують вийти на ринок з цією продукцією на початку березня.

Наразі в Україні ціни на столові буряки зросли в середньому на 74% порівняно з минулим роком. Втім, експерти ринку розглядають можливість того, що це зростання цін може бути нестійким.

Вони припускають, що додаткове збільшення вартості може спонукати аграріїв розпочати масовий продаж буряків із запасів, що, у свою чергу, може призвести до зростання пропозиції на ринку та подальшого зниження цін.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!