В Україні обмаль товарної картоплі, – депутат

Джерело:  AgroTimes
картошка

Через погодні умови, поганий захист картоплі, багато дрібних, деформованих та заражених бульб. А товарної картоплі обмаль, тож ціни на неї ростимуть.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав народний депутат Дмитро Соломчук.

«Вже сьогодні можна констатувати факт високої ціни на картоплю весною 2025 року, – спрогнозував нардеп. – Через відсутність якісного насіннєвого матеріалу, погодних умов та подорожчання засобів захисту рослин, фермери отримали не якісний врожай.

На жаль, найбільший відсоток картоплі заражений, багато дрібної та деформованої. А от товарної для продажу в торгових мережах, а також для закладки в професійні овочесховища – мізерна кількість, її майже немає.

Враховуючи величезний дефіцит в Україні професійних овочесховищ довгого зберігання, проблеми з енергетикою, дефіцит товарної картоплі – ціни на картоплю зростуть.

Швидше за все, навесні українці, в кращому випадку, зможуть купувати якісну картоплю не нижче 25 грн за 1 кг».

Нагадаємо, ми писали, що за прогнозом доцента кафедри загального землеробства Центральноукраїнського національного технічного університету Миколи Ковальова, ціна кілограму картоплі з нинішнього рівня 15-20 грн/кг до кінця року може зросли вдвічі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!