В Україні можуть спростити ввезення бавовника

Джерело:  УНН
бавовник

Верховна Рада планує спростити процедури ввезення та обігу бавовни, важливої сировини для виробництва пороху, в Україні, щоб підтримати потреби вітчизняної промисловості в ресурсах під час та після воєнного стану.

На одному з найближчих засіданнь Верховна Рада планує розглянути у другому читанні законопроєкт, який передбачає спрощення процедур ввезення та обігу на території України сортів бавовника, який є важливою сировиною для виробництва пороху. Про це пише УНН з посиланням на порядок денний ВР.

Відповідно до законопроєкту №10427-1, передбачається спрощення процедури ввезення та обігу на території України сортів бавовника. Бавовник можна буде ввозити без проведення кваліфікаційної експертизи та проведення сертифікації.

У пояснювальній записці вказується, що законопроєкт передбачає створення сприятливих умов для обігу насіння найкращих сортів бавовнику в Україні, а також для підтримки відновлення важливої галузі сільського господарства з метою забезпечення ресусних потреб вітчизняної промисловості, передусім на період воєнного стану та протягом трьох років з дня його завершення або скасування.

Бавовник – рід багаторічних рослин родини мальвових. Рослина є важливою сировиною для виробництва пороху.

Нагадаємо, Існує глобальний дефіцит боєприпасів через нестачу пороху, спричинену підвищеним попитом під час війни в Україні, що робить закупівлю снарядів дуже складною.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!