У Нігерії знижується виробництво зерна

Джерело:  Feedlot

Згідно зі звітом Іноземної сільськогосподарської служби (FAS) Міністерства сільського господарства США, у 2024-25 маркетинговому році в Нігерії очікується зниження виробництва кукурудзи та рису через зростаючий рівень злочинності в зерновиробних регіонах та підвищення вартості виробничих ресурсів, що впливають на рішення про сівбу.

Збройний конфлікт між нігерійською владою та різними етнічними та кримінальними збройними формуваннями, що відбувається на Північно-Заході Нігерії, призвів до того, що деякі фермери були змушені переселитися, платити за свій захист та відчувати додаткове податкове навантаження за зібраний урожай, йдеться у доповіді. Це є однією з причин, через яку FAS прогнозує зниження виробництва кукурудзи на 8% у майбутньому маркетинговому році до 11 млн тонн, а рису – на 7% до 4,8 млн тонн.

Ще одним фактором, що стримує виробництво цих культур, є зростання цін на корми для тварин, продукти харчування, паливо, електрику та сільськогосподарські засоби виробництва, що призвело до відмови багатьох фермерів висаджувати сільськогосподарські культури, зазначається у доповіді.

Винятком стане пшениця, виробництво якої у 2024-25 роках зросте на 5% до 126 000 тонн, що пов’язане з поновленням інтересу уряду до виробництва цієї культури у рамках ініціативи щодо вирощування пшениці у сухий сезон.

Через численні економічні проблеми, включаючи продовольчу інфляцію, у 2024-25 роках прогнозується зниження споживання зерна в Нігерії, при цьому використання кукурудзи та пшениці скоротиться на 9% до 11,5 млн тонн та 4,2 млн тонн відповідно, йдеться у доповіді.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!