В Італії хочуть, аби порти Трієста і Венеції стати логістичною і портовою платформою України

Джерело:  Укрінформ
Венеция
Міністр підприємництва і національного виробництва Італії Адольфо Урсо наголошує на важливості розвитку транспортного коридору України з північноіталійськими містами для відновлення української економіки.

Як передає Укрінформ із посиланням на італійські ЗМІ, розвиток транспортної інфраструктури відграватиме ключову роль у розблокуванні українського експорту.

«Існує частина України, яка не була окупована і має продовжувати виробництво. Ми працюємо над створенням інфраструктури, залізничного та портового логістичного коридору», – заявив Урсо в ефірі Rai Radio1. Цей коридор «дасть змогу портам Трієста і Венеції стати логістичною і портовою платформою України, враховуючи, що її моря заблоковані», зазначив він.

«Ми є великим партнером Києва, ми завжди були ним, і в нас є економіка, яка повністю сумісна з економікою України. В угодах і меморандумах ми визначили дуже інноваційні сектори, такі як аерокосмічна галузь чи видобуток корисних копалин», – пояснив міністр.

Україна була великою житницею, і Італія є основним експортером сільськогосподарської техніки, додав він.

Раніше на засіданні Генеральної асамблеї торгово-промислових палат з питань економіки моря Урсо заявляв, що «відновлення України відіграє стратегічну роль для італійської портової системи».

З іншого боку, за словами міністра, такі міста, як Трієст, Венеція та Генуя, а також італійська портова система в цілому, можуть відіграти стратегічну роль у відновленні української економіки.

«Одним із наріжних каменів, на якому базуватимуться заходи з відновлення України, є саме залізнична інфраструктурна та портова логістична платформа північно-східної Італії, до якої також буде підключено Геную… Платформа стане природним терміналом для українських товарів, оскільки порти України будуть заблоковані протягом тривалого часу», – пояснив Урсо.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!