В ІМК підрахували економіку зберігання зерна на елеваторах та в полімерних рукавах

Джерело:  Latifundist.com
рукав

Вартість 1м³ елеваторних місткостей становить близько $80, а полімерних рукавів — близько $2. На елеваторі ціна зберігання коливається в межах $160-200 за тонну. Вона залежить від багатьох факторів, зокрема, завантаженості елеватора, попиту і т.ін. В полімерних рукавах зберігання дешевше у десятки разів.

Про це йдется в матеріалі Latifundist.com«ІМК: маючи елеваторні потужності для збереження 100% свого зерна, використовує рукави. Чому?»

«Зберігання в рукавах виходить десь $5-7 за тонну за цикл. Ця вартість також залежить від вартості логістики. Наприклад, в нашому випадку, якщо поле розташоване відразу біля елеватора, ціна зберігання становитиме до $5. Якщо на відстані 7-10 кілометрів від елеватора (таке теж буває), — до $7. Це цифри по кукурудзі. Пшениця буде десь на 10% дешевше», — повідомив заступник генерального директора з питань зберігання та доробки зерна ІМК Андрій Гавриленко.

Крім того, можливість недорого зберігати врожай зернових дає навіть невеликим господарствам певний люфт часу для того, щоб продати своє збіжжя за більш вигідною ціною пізніше.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!