В Епіцентр Агро порахували прибутковість тваринництва

Джерело:  AgroPortal.ua
ВРХ

Тваринництво в «Епіцентр Агро» є перспективною та прибутковою галуззю. Про це говориться у повідомленні компанії.

Зазначається, що торік фінансова служба «Епіцентр Агро» здійснила низку розрахунків, у яких порівнювала рентабельність галузей рослинництва і тваринництва на 1 га.

«У результаті було встановлено, що середній показник EBITDA товарних посівів рослинництва коливається у межах $100/га. Якщо валову EBITDA сегменту тваринництва холдингу розділити на площу земель під кормовими культурами (кукурудза на силос, одно- та багаторічні трави), то показник EBITDA на 1 га складає понад $800/га», — уточнили в компанії.

Таким чином, зауважують в «Епіцентр Агро», в умовах низьких цін на товарну продукцію рослинництва та труднощів з її збутом тваринництво як наступна ланка в ланцюгу «від сировини до готового продукту» може бути прибутковим і перспективним напрямом.

Для довідки: «Епіцентр Агро» консолідує виробничі активи аграрного напряму групи «Епіцентр К» та розвивається за моделлю холдингового типу. Обробляє понад 160 тис. га земель, має понад 1 млн т елеваторних потужностей, сучасну агрохімічну лабораторію та сертифікований насіннєвий завод.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!