В Австралії схвалили польові випробування ГМО пшениці та ячменю

Джерело:  АгроXXI
ГМО

Створення трансгенних австралійських сортів двох важливих продовольчих культур було здійснено підвищення врожайності за умов країни.

Австралійське управління з регулювання генних технологій (OGTR) видало Університету Аделаїди ліцензію DIR 201, що дозволяє проводити польові випробування генетично модифікованої (ГМО) пшениці та ячменю, створених з метою підвищення врожайності та стійкості до кліматичних та інших стресів, повідомляє міжнародна організація з сільськогосподарських ISA.

Польові випробування будуть проводитися на одній ділянці у Південній Австралії з максимальною площею посадки 2 га на рік. Оцінка ефективності ГМ-пшениці та ячменю в польових умовах Австралії триватиме з травня 2024 року до січня 2029 року. Зерно, отримане під час цього польового випробування, не допускається для людей і тварин.

У своєму висновку регулюючий орган робить висновок, що цей обмежений та контрольований експеримент не становить значних ризиків для людей та навколишнього середовища. Однак, оскільки це польові випробування, нехай в обмежених та контрольованих умовах, були введені ліцензійні умови, що обмежують час і місце проведення випробувань, що обмежують розмір експериментальних ділянок для того, щоб не допустити поширення випробуваних ГМ-культур за межі випробувальних ділянок.

Джерело: ISAAA.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!