В Аргентині тривають страйки, що посилює ситуацію для переробників сої

Джерело:  Oilword
порт

Страйк, що розпочався у понеділок, загрожує паралізувати виробництво в Аргентині, найбільшому у світі постачальнику соєвого шроту для корму худоби та соєвої олії, що використовується в продуктах харчування та біопаливі.

Страйк є протестом проти запропонованих змін у прибутковому податку та правил роботи, включених до підписаного президентом Хав’єром Мілеєм закону про реформу, який підтримують законодавці. Страйк ускладнює проблеми для переробників сої, таких як Cargill Inc. та Viterra Inc., що належить Glencore, які зіткнулися з повільними поставками бобів на річці Парана, оскільки зливи затримали збирання врожаю.

SOEA, робоча група, яка представляє робочі заводи в портовому районі Парана Сан-Лоренцо, на частку яких припадає близько 70% постачань аргентинської сої, оголосила страйк вранці в понеділок, повідомив представник профспілки Мартін Моралес. Федерація працівників олійної промисловості, члени якої переробляють сою в інших районах уздовж Парани та уздовж узбережжя Атлантичного океану, приєдналася до страйку, повідомив прес-секретар Ернесто Торрес.

«Трудова реформа, включена до законопроекту, не має нічого спільного із модернізацією — це регрес», — йдеться у заяві федерації.

Більшість соєвих заводів у Парані, у тому числі ті, якими управляють Cargill, Cofco Corp., Louis Dreyfus Co., Viterra та Bunge Global SA, зачинили свої двері для доставки вантажівками, за даними судноплавних та портових агентств у Росаріо. Тривалий страйк може призвести до перебоїв у поставках аргентинського шроту та соєвої олії.

За повідомленнями Палати портової та морської діяльності Аргентини, у зернових портах провінції Росаріо тривають страйки робітників проти анонсованих урядових реформ, повідомляє Reuters.

Як уточнюється, організаторами протесту виступили SOEA та Федерація олійних культур Аргентини.

Як зазначається, порти тимчасово припинили роботу, що негативно впливає на експортні відвантаження сої, кукурудзи та пшениці з однієї з найбільших країн-експортерів сільськогосподарської продукції.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!