В АМПУ підтвердили, що Україна втратила половину морських терміналів

Джерело:  NV.ua

За час повномасштабного вторгнення російської армії в Україну на українські порти було скоєно 39 атак ракетами і БПЛА. Пошкоджено 215 об’єктів, знищено 153 транспортні засоби, 8 цивільних суден.

Про це повідомив заступник голови держкомпанії Адміністрації морських портів України Дмитро Баринов у інтерв’ю «NV Бізнес».

Зазначається, що втрачено половину терміналів.

«95% всієї глобальної світової торгівлі відбувається морем… Не літаками, не машинами, не залізницею. Ми виробляємо багато агропродукції, багато продукції гірничо-металургійної галузі. Для того, щоб усе це вивезти, потрібні порти. Одне велике судно, навіть не найбільше, 100 тис. т, це як 5 тис. вантажівок, а до них 5 тис. водіїв», — зазначив Баринов.

Він також нагадав, що до війни в Україні було 18 портів.

«П’ять вони окупували в Криму. Потім з початку цієї повномасштабної агресії ще чотири: Маріуполь, Бердянськ, Херсон і Скадовськ. Але Херсон ми відвоювали. Ми, на жаль, зараз не можемо використовувати Миколаївський регіон, тому що там дуже близько воєнні дії», — заявив Баринов.

«Зараз вони з Криму ракетами, шахедами обстрілюють нас (Одесу та область. — Ред.) практично щоночі. Саме тому, що порти мають виняткове значення для економіки України. Виняткове», — зазначив Баринов.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!