УЗ закликає вантажовласників та угорських колег прискорити вирішення питання просування вагонів із зерном

Джерело:  Rail.insider
MMV

Укрзалізниця закликала вантажовласників та угорських перевізників вжити заходів щодо передачі вагонів із зерном. Про це йшлося під час наради за участю залізничників Угорщини 23 травня.

Наразі найскладніша ситуація із передачею аграрних вантажів склалася на прикордонному переході Батьово—Еперешке. Туди прямують 499 вагонів із зерном, 29 — зі жмихами, 30 — з олією. Заступник начальника Головного центру управління рухом АТ «Укрзалізниця» Андрій Музика нагадав, що зараз на переході Батьово—Еперешке очікують передачі 127 вагонів, завантажені у березні.

«112 вагонів — для RCH і 15 — для MMV. Це найпроблемніші вагони по всіх стиках на Укрзалізниці», — наголосив посадовець.

Як зауважив очільник Ужгородської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Михайло Шестак, наразі на дирекції перебуває 141 вагон із зерновими, навантажений до 2 травня і який мав прямувати в імпортному сполученні. Проте через введені заборони передати їх неможливо. Тож Михайло Шестак і заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов закликали вантажовідправників якнайшвидше вирішити, що робити з цими вагонами.

«Або переадресувати, або перевантажити (в Україні, — ред.), або заново оформити документи на транзит», — навів варіанти Валерій Ткачов.

Водночас не дуже позитивна ситуація і з вагонами, що навантажені після 2 травня. Зокрема, на Ужгородській дирекції таких — 208 одиниць. Вони займають колії та погіршують приймання руди по станції Батьово, зауважив Михайло Шестак.

Проте передати їх через кордон не можуть, адже чекають на порожній рухомий склад для перевантаження. Водночас представники перевізника Rail Cargo Hungaria (RCH) зауважили, що наразі їхні вагони колії 1435 мм «застрягли» в Італії через сильну повінь. Та висловили сподівання, що незабаром ситуація покращиться.

Як повідомлялося раніше, в напрямку Угорщини слідують понад 900 вагонів з агровантажами.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!