УЗ в окремих випадках дозволятиме завозити іновагони до України

Содружество

Одній компанії Укрзалізниця вже дала дозвіл на завезення до України власних вагонів, зареєстрованих в іншій державі. Про це на нараді із представниками зернового бізнесу 9 грудня повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов, передає Rail.insider.

Йдеться про компанію «Содружество», яка має понад 500 зерновозів, побудованих в Україні, але зареєстрованих у Білорусі. Розгляд питання тривав не один місяць, проте наразі воно вирішилося позитивно.

«У нас (Укрзалізниці, — ред.) однозначна позиція: ми не будемо впускати сюди іновагони, тому що потрібна робота нашому вагону, а також достатньо парку в Україні. Але після звернення «Содружества» ми вивчили, звідки та куди компанія буде везти свій вантаж — з елеваторів, що розташовані на Півночі України, на кордоні з Білоруссю. Тож ці вагони жодним чином не завадять перевезенням на експорт нашого внутрішнього обсягу та не заберуть, скажімо так, роботу в українського вагона», — пояснив позицію перевізника Валерій Ткачов.

Він додав: «Щодо «Содружества» питання вирішено. Ми дозволимо завезти вагони за умови, що навантаження буде на елеваторах, які розташовані ближче до Білорусі та вагони будуть прямувати лише в експортно-імпортному сполученні. Тобто зворотно до Білорусі, а не в бік портів».

Валерій Ткачов також звернувся до всіх учасників зернового ринку: «Якщо є така ж ситуація, що ви хочете завезти частину іновагонів, щоб вивезти вантаж до Росії, Білорусі, або Польщі, звертайтеся до УЗ».

Посадовець пояснив механізм його розгляду. Після отримання звернення в УЗ проводитимуть коротке маркетингове дослідження, на яких станціях компанія планує вантажити та куди буде їхати. «Якщо це не перетинається з вагонопотоком українських вагонів і не заважає, то частково будемо дозволяти», — наголосив Валерій Ткачов.

Як повідомлялося раніше, майже 50% респондентів віддали свої голоси за скасування конвенційних заборон на використання іновагонів під навантаження при дефіциті рухомого складу в Україні. Відповідне опитування Rail.insider провів у своєму телеграм-каналі.

 

Rail.insider

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!