USAID планує інвестувати близько $250 млн у відновлення та розширення агросектору України

Джерело:  Latifundist.com
USAID

Агентство США з міжнародного розвитку USAID оголосило про нову програму USAID Harvest, в рамках якої на відновлення та розширення агросектору України інвестують $250 млн. Програма триватиме 5 років.

Про це повідомила заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман під час офіційного відкриття проєкту.

Програма має збільшити експорт агропродукції з України на $1,5 млрд та залучити додаткові $500 мільйонів доларів приватних інвестицій в агросектор. Фінансування в рамках програми Harvest отримуватимуть аграрії з усіх областей України, але пріоритет буде надаватися тим, хто постраждав від російської агресії.

«Поки порти на Чорному морі були заблоковані, ми сконцентрувалися на збільшенні потужностей зберігання, організації альтернативних шляхів експорту агропродукції. Зі свого боку ми не жалкуємо про докладені зусилля, оскільки це інвестиція у стійкість. З відновленням роботи портів Чорного моря і виходом обсягів відвантажень на довоєнний рівень наш фокус зміщується на допомогу Україні у підвищенні продуктивності і доданої вартості, щоб підтримати економічне зростання, податкові надходження, експортну виручку і створення робочих місць», — зазначила Ізобель Коулман.

Вона додала, що за 2022-й рік USAID виділив для України $1,5 млрд в рамках програми AGRO.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!