Уряд України запускає програму компенсації аграріям вартості вітчизняної сільгосптехніки

Джерело:  Agravery.com
сельхозтехника

Уряд України запускає програму 25% компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні КМУ 8 березня, повідомляє Мінекономіки України.

«Підтримка національного виробника, стимулювання попиту на продукцію й товари, зроблені в Україні, – основа нашої державної політики. Запровадження програми компенсації 25% вартості української сільгосптехніки, яку купують наші аграрії, – лише одна з програм такої підтримки. На її реалізацію ми заклали в бюджет цього року 1 млрд грн. Надалі плануємо розширити дію програми на інші види техніки вітчизняного виробництва», – прокоментувала прийняте рішення перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Як уточнюється, перелік постачальників агротехніки, вартість якої може бути частково компенсована за умовами програми, почне формуватися після вступу в дію рішення уряду та буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Міністерства економіки. Для отримання часткової компенсації вартості сільгосптехніки аграріям необхідно буде придбати техніку вітчизняного виробництва та подати до уповноваженого банку заявку на компенсацію і підтвердні документи.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!