Уряд та громадськість думають, як покарати росію за крадіжку сільгосппродукції

Джерело:  УНІАН
колоски

Блокада українських портів та захоплення частини агропродукції може призвести до продовольчої кризи не тільки в окупованих регіонах, а й у світі. Уряд та громадськість обговорюють шляхи, якими агресора можна примусити відповісти за скоєне і відшкодувати збитки.

«З огляду на те, що вкрадене зерно мало бути використане для наступного врожаю, це вже посилило загрозу голоду», — цитує агенція постійного представника України при ООН Сергія Кислицю.

За його словами, пограбування вітчизняних зерносховищ, блокада поставок з українських портів та мінування морських шляхів ставлять під загрозу глобальну продовольчу безпеку.

Проте рано чи пізно росія обов’язково відповість за скоєні на українських землях злочини, зокрема, за крадіжку українського зерна.

Зокрема, Міністерство закордонних справ України працює над планом дій, які не дадуть змоги окупантам торгувати на світовому ринку краденою українською аграрною продукцією.

У Всеукраїнській аграрній раді вважають, що цивілізованому світу  варто ввести ембарго на закупівлю зернових у рф, блокуючи намагання продати як вкрадене, так і вирощене зерно.

«Зараз перед нами стоїть завдання правильно фіксувати, зокрема юридично, факти крадіжки сільгосппродукції. Ми вже отримали документи з Херсонської і Запорізької областей, які підтверджують викрадення продукції, щоб це було доказовою базою в судах», — повідомив заступник голови ВАР Денис Марчук.

Над підготовкою таких судових позовів проти окупантів за знищення та крадіжки майна працює і низка вітчизняних юридичних компаній.

У свою чергу, речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що наша країна зараз працює над тим, аби кожна пов’язана з незаконними оборудками з українським зерном компанія відповіла за скоєне. Мова йде про введення міжнародних санкцій проти російських трейдерів, судновласників та інших учасників злочинних схем.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!