Уряд Румунії обіцяє надати допомогу фермерам, посіви яких постраждали від спеки

Джерело:  Latifundist.com
посуха

Уряд Румунії планує затвердити систему страхування сільгоспземель, щоб допомогти фермерам, посіви яких постраждали від посухи, заявив у середу міністр сільського господарства Флорін Барбу, пише Reuters.

«По-перше, ми поговорили з банками та фінансовим регулятором, і ми погодили формулу для… механізму створення системи страхування від посухи для 7 мільйонів гектарів сільськогосподарських угідь з урахуванням ярих та озимих культур», — сказав Барбу.

«Цей механізм забезпечує компенсацію до 3000 лей ($671,14) за гектар, що призведе до розблокування кредитування для румунських фермерів»

Він не уточнив, коли ця схема буде затверджена або введена в дію.

Інші заходи, які, за його словами, уряд схвалить найближчими днями, включають збільшення державних гарантій для сільськогосподарських позик, надання державної компенсації в розмірі до 1000 леїв ($223,71) за пошкоджений гектар до посіву озимих культур і заморожування виплати кредитів до грудня 2025 року.

У липні Барбу заявив, що наразі постраждало майже 2 млн га посівів кукурудзи та соняшника, деякі аналітики назвали цю цифру заниженою.

«Я не погоджуюся з оцінками міністра, збитки більші», — сказав Reuters Цезар Георге з консультаційної компанії на ринку зерна Румунії AGRIColumn.

Він також сказав, що такі заходи, як заморожування виплат фермерам кредитів, вплинуть на продавців і дистриб’юторів сировини.

За оцінками Георге, цього року виробництво кукурудзи в Румунії впаде до 6,7 млн т, що значно нижче, ніж оцінки Argus і AgroBrane у 7,5 млн т і 7,7 млн т відповідно.

За його оцінками, врожай соняшнику впаде нижче 2 млн т у 2024 році, тоді як врожай пшениці становитиме 9,6 млн т.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!