Уряд оновить експортну стратегію України

Джерело:  AgroPortal.ua
експорт

Міністерство економіки України разом із провідними міжнародними експертними організаціями розпочало роботу над оновленням Експортної стратегії України в умовах війни та на період післявоєнного відновлення.

Про це говориться у повідомленні міністерства.

«Через збройну агресію росії проти України українські виробники стикнулись з багатьма викликами. В оновленій Експортній стратегії України маємо врахувати зміни структури української економіки, перспективи повоєнного відновлення країни, перерозподіл ринків збуту експортної продукції, переорієнтацію на нові регіони та конкретні країни, а також адаптацію українського виробництва під стандарти та потреби споживачів ЄС. Реалізація урядової програми підтримки бізнесу в межах політики «Зроблено в Україні» також має сприяти розвитку українського експортного потенціалу», — зазначила перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Обговорення оновлення стратегії вже відбулося за участі заступника міністра економіки України — торгового представника України Тараса Качки з залученими експертами — керівником проєкту TIPSTER Валерієм Кокотєм, представником Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) Ральфом Ловаком, керівником проєктів ПРООН в Україні Максимом Бородою,  консультантом ПРООН в Україні Валерієм Пекарем та директором ДП «Укрпромзовнішекспертиза» Володимиром Власюком.

«Разом із колегами-експертами для нас важливо визначити найбільш перспективні сектори для розвитку експортно орієнтованих виробництв товарів і послуг, оновити механізми сприяння збільшенню конкурентоспроможності українського експорту, змінити структури експорту на користь продукції з вищою доданою вартістю. Також на державному рівні передбачається  сприяння структурним змінам економіки — вони будуть відображені в оновленій Експортній стратегії України», — пояснив Тарас Качка.

Надалі спільні напрацювання будуть проаналізовані експертним середовищем, бізнесом та галузевими асоціаціями, представниками державних органів та профільними експертами в Україні.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!