Уряд Малайзії серйозно ставиться до вирішення проблем індустрії пальмової олії

Джерело:  Oilword

Уряд Малайзії серйозно налаштований на вирішення проблем, пов’язаних із виробництвом пальмової олії в країні, заявив міністр плантацій та сировинних товарів Датук Сері Джохарі Абдул Гані.

Ці проблеми, особливо екологічні та соціальні, можуть вплинути на експортний потенціал у розмірі 102 мільярди ринггітів, оскільки країна виробляє від 18,5 до 18,6 млн тонн сирої пальмової олії.

Це торкнулося як федерального уряду, так і влади штатів, які отримують вигоду від галузі з точки зору збору податків, майже мільйона осіб, зайнятих у галузі, і 450 000 дрібних фермерів по всій країні.

“Ви знаєте, що зараз ми стикаємося із серйозною проблемою у світі. Востаннє ви цього не помічали, але за останні 15 років люди говорять про довкілля скрізь, куди б ви не пішли.

“Якщо ми не зможемо вирішити проблему довкілля, це вплине на нас. Ось чому уряд проводить аудит (у рамках малайзійської системи сертифікації екологічно чистої пальмової олії (MSPO))”, – сказав він.

Джохарі сказав, що Малайзію не слід карати, якщо було встановлено, що країна не відповідає принципам та критеріям Круглого столу зі сталого використання пальмової олії (RSPO).

“Я завжди підкреслював представникам Європейського союзу, коли я мала можливість поговорити з ними, що якщо вони незадоволені проблемами в Малайзії, вони повинні тісно співпрацювати з нами над тим, як зробити таку країну, як ми, світовим еталоном у галузі виробництва харчових олій.

“Бо на кожен гектар землі, яку ми використовуємо, ми можемо виробляти 3,3 мільйона тонн харчової олії порівняно з соєвою, ріпаковою або соняшниковою олією, яка може виробляти менше однієї тонни харчової олії на гектар”, – сказав він.

Він додав, що Малайзія готова зустрітися з представниками та обговорити, як покращити виробництво харчової олії та стати прикладом для всього світу.

Він сказав, що виробництво пальмової олії є важливою галуззю в Малайзії, яка може стимулювати економіку країни за рахунок видобутку та переробки сировини.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!