Умови для завершення вегетації й збирання пізніх культур у другій декаді вересня були задовільними

Джерело:  AgroTimes
кукурудза посуха

Агрометеорологічні умови для завершення вегетації та збирання врожаю пізніх сільськогосподарських культур протягом останнього тижня були задовільними. Лише у Львівській та Одеській областях надмірне зволоження ґрунту уповільнило збирання пізніх сільськогосподарських культур, але позитивно вплинуло на початок росту рослин ріпаку озимого та підготовки ґрунту під посів озимих зернових культур.

За даними науковців ННЦ «Інститут землеробства НААН» посіви сої усіх груп стиглості знаходяться переважно у задовільному стані і перебувають у фазі «повна стиглість». Вологість зерна становить 12 – 13 %. Прояву хвороб та шкідників в агроценозах сої не відмічено.

Рослини соняшнику перебувають у фазі «достигання». За даними Інституту кліматично орієнтованого господарства НААН в Одеській області внаслідок посушливих погодних умов протягом вегетації соняшнику урожайність соняшнику буде становити 1,2 т/га, і лише на окремих посівах (з достатньою кількістю опадів) урожайність буде отримано на рівні 2,0 т/га.

Посіви кукурудзи знаходяться у фазі «воскова стиглість», за вологості зерна 26 %. Стан рослин добрий. Продовжується збирання урожаю. Посіви гречки та проса обмолочено вже практично на усіх площах.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!