Укрзалізниця тимчасово знімає обмеження в узгодженні планів на експорт вантажів

Джерело:  Rail.insider
жд зерновоз

Керівництво АТ «Укрзалізниця» прийняло рішення тимчасово зняти обмеження в узгодженні планів на навантаження експортних вантажів залізницею. Про це повідомляє Rail.insider із посиланням на інформацію заступника директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерія Ткачова.

Наголошується, що «лібералізація планування з боку Укрзалізниці повинно простимулювати зростання промислового та аграрного виробництва».

«Останнім часом з боку бізнес спільноти в адресу АТ «Укрзалізниці» виголошувалися претензії щодо неузгодження замовлень на перевезення експортних вантажів в напрямку західних прикордонних переходів. Дійсно, АТ « Укрзалізниця» обмежувало узгодження планів навантаження експортних вантажів в обсягах фактичного приймання вантажів на кордоні іноземними перевізниками за принципом «обсяг навантаження на мережі УЗ повинен відповідати обсягам передачі вантажів на кордоні іноземним перевізникам», – пише Валерій Ткачов.

Він додає, що «впровадження в червні зазначених заходів з боку АТ « Укрзалізниця» дозволило зменшити чергу вагонів в напрямку кордонів у 2,6 рази (з 42 тис. вагонів у травні до 16 тис. у жовтні) та значно розвантажило залізничну інфраструктуру України».

«Але ці заходи також стримували зростання відвантаження експортних вантажів та негативно впливало на рівень виробництво експортних товарів в Україні. До того ж, наявна черга на мережі АТ «Укрзалізниця» складає всього 10 – 12 діб. Тому керівництво  АТ «Укрзалізниця» прийняло рішення тимчасово зняти обмеження в узгоджені планів на навантаження експортних вантажів залізницею, – повідомляє представник УЗ. – АТ «Укрзалізниця» буде узгоджувати усі обсяги навантаження експортних вантажів, які погодив іноземний перевізник (отримувач вантажу) у вагонах приватних власників».

В той же час, УЗ «закликає іноземних перевізників відповідально планувати та узгоджувати обсяги приймання вантажів».

«Нагадуємо що за нейприймання узгодженних обсягів вантажів іноперевізник несе матеріальну відповідальність перед АТ «Укрзалізниця», – пише Валерій Ткачов. – Сподіваємося зазначені заходи з боку АТ « Укрзалізниця» простимулюють зростання виробництва експортних товарів в Україні та допоможе відродженню промислового та аграрного виробництва. Відновлення промислового потенціалу – головна мета цього заходу».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!