Укрзалізниця планує презентувати 18 нових контейнерних маршрутів

Джерело:  Rail.insider
контейнерний поїзд

У вересні 2024 року АТ «Укрзалізниця» планує презентувати 18 нових контейнерних маршрутів територією Європи. Про це під час брифінгу повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

«Мультимодальний бізнес — наш основний напрямок. Йдеться про реконструкцію та розвиток терміналів по всій Україні. Зараз будуємо потужну сітку контейнерних терміналів. Будуть нові маршрути крос європейські, які дозолять і європейським і українським клієнтам ефективно працювати. Це буде по суті як єдиний квиток: єдиний тариф і зрозумілий підхід з погляду і швидкостей і ціни», – наголосив Лященко.

Також за словами Євгена Лященка, наразі Укрзалізниця вже запустила контейнерні поїзди, які перевозять не тільки commodity (наприклад, сировину: вугілля, зерно, руду – ред.), а й товари масового споживання з додатковою вартістю (так звані fast moving consumer goods, – ред.).

Нагадаємо, у 2024 році філія «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця» планує збільшити кількість наявних контейнерів і фітингових платформ.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!