Укрвинпром ініціює впровадження спецмита на ввезення продукції з Грузії та Вірменії через підтримку агресії росії

Джерело:  AgroPortal.ua
коньяк

«Укрвинпром» виступив з ініціативою запровадити санкції щодо країн, які підтримують військову агресію росії проти України.

Про це повідомив генеральний директор корпорації «Укрвинпром» Володимир Кучеренко, пише «БізнесТелеграф».

Ми маємо встановити спецмито на ввезення продукції з Грузії та Вірменії. Для нас це вже принципове питання. Нам грузини [ЗРК] «Бук» не дали, нас залили своєю продукцією і паразитують повним ходом на нашому ринку. Тому ми звернулися до прем’єр-міністра та міністра агрополітики щодо встановлення спеціального мита на готову імпортовану винопродукцію з таких країн. Від усіх отримали згоду, але справа з місця не зрушила.

За словами Володимира Кучеренка, «Укрвинпром» наполягає на тому, щоб вірмени та грузини припинили вводити в оману споживачів України щодо назви продукції. Не має права ні Вірменія, ні Грузія іменувати свою продукцію «Коньяк», оскільки Угода про асоціацію між Україною та ЄС, що вступила в дію 1 вересня 2017 року, передбачає взаємний захист певної кількості географічних зазначень, серед яких — «Коньяк» в Україні.

Використання назви ГЗ «Cognac»/«Коньяк» для продуктів, що походять з третіх країн і не відповідають технічним умовам виробництва коньяку, забороняється на території України з 1 листопада 2022 року.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!