Укргазбанк почав страхувати судна у Чорному морі

Джерело:  Rail.insider
Україна

Україна, уряд Великої Британії та пул міжнародних страхових компаній за участю страхового брокера Marsh, який є частиною компанії Olyver Vyman, створили безпрецедентний механізм страхування суден, які скористуються Українським морським коридором. 

Наголошується, що завдяки цьому морський шлях стане доступнішим для широкого кола експортерів (не лише аграрних), що вкрай важливо, особливо під час війни.

Механізм працюватиме таким чином. Укргазбанк випустив акредитив на користь британського страхувальника. Заявником акредитиву виступило ПрАТ ЕКА. Строк — до трьох років, сума — 10 млн доларів. Стверджується, що такий механізм застрахує судна та їхній вантаж, що заходять і виходять із чорноморських портів, також він передбачає страхування ризиків, що притаманні таким перевезенням.

«Безумовно, це передусім позитивно вплине на роботу аграрних компаній. Але надалі будуть перевозитися й інші продукти українських експортерів, адже механізм не обмежується лише сільськогосподарською продукцією, на відміну від зернового коридору. Вільна навігація у Чорному морі — стратегічно важливий напрям для нашої держави. Дякуємо за це українським силам оборони і зі свого боку робимо все можливе задля зміцнення економіки країни», — зазначив в. о. голови правління Укргазбанку Родіон Морозов.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!