Українським зерновикам потрібен реєстр пошкоджених та втрачених через воєнні дії складів

Джерело:  Elevatorist.com

Через воєнні дії в Україні багато хто з власників зерносховищ втратив майно — елеватори та склади потрапляють під обстріли та руйнуються. Зараз зафіксувати втрати майна через обстріли неможливо, механізм реєстрації втрат для юридичних осіб відсутній.

Про це йдеться у матеріалі сайту Elevatorist.com «Прифронтове зерно — як під обстрілами зароджується майбутній врожай».

На відшкодування збитків аграрії особливо не розраховують, але вважають, що процедура реєстрації втрат від воєнних дій має існувати.

«Першочергово потребують на відшкодування люди, які втратили житло — важливіше людям дати дах над головою, аніж склади відбудувати. Але потрібно, щоб був якийсь відпрацьований механізм реєстрації втрат від воєнних дій також і для юридичних осіб, потрібний реєстр для даних про пошкоджене майно підприємств. Ми чуємо зараз багато розмов від всіх міністрів, урядовців щодо відбудови, але треба вже сьогодні починати все оформлювати», — вважає учасник ринку.

В зонах бойових дій не працюють відділки поліції, тому надати заяву і зафіксувати знищення майна ніде. Віддлки поліції сусідніх районів повноваженнями приймати такі заяви поза межами обслуговування не наділені.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!