Українським морським коридором експортували вже 12,7 млн т агропродукції

Джерело:  AgroPolit.com
фрахт Україна

За час роботи українського зернового коридору у Чорному морі, з його допомогою експортували  18 млн т вантажів у 32 країни світу. Про це повідомив голова Адміністрації морських портів України Юрій Литвин.

З зазначеного об’єму, 12,7 млн т припадає на агропродукцію. За 2023 рік порти України перевантажили 62 млн т вантажів. За номенклатурою лідерами стали наливні з показником 6,3 млн т, а також зернові з результатом у 45,5 млн т.

У Дунайських портах перевантажили 32 млн т, і це перевищує рекордний показник 2022 року. Вантажообіг в Ізмаїлі збільшився у двічі, досягши результату у 20,2 млн т. У порту Рені досягли вантажообігу – 10 млн т. Порт в Усть-Дунайську показав результат у 1,7 млн т. У 2022 році в ньому перевантажили 785 тис. т вантажів.

Я дуже вдячний бізнесу, команді Міністерства розвитку та робітникам ДП АМПУ за ефективну співпрацю, завдяки якій було проведено низку заходів технічного та технологічного характеру, запущено 23 точки перевалки та реалізується 15 інвестиційних проєктів, все це у підсумку допомогло досягти таких рекордних показників. Не зважаючи на те, що вже багато зроблено, у 2024 р. ми продовжимо спільну роботу задля подальшого збільшення вантажообігу та покращення роботи портів Дунайського кластеру», – зазначив Юрій Литвин.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!