Українським аграріям потрібен час для переходу на Європейський зелений курс, – вважає в.о. міністра агрополітики Т. Висоцький

Джерело:  GrainTrade
green deal

На онлайн-дискусії «Українське сільське господарство та Європейський зелений курс» в.о. міністра агрополітики України Т. Висоцький розповів, що «українським аграріям потрібен певний час для реалізації всіх вимог Європейського зеленого курсу, хоча і зараз вони виконують заходи з охорони навколишнього середовища», – повідомила прес-служба Мінагрополітики.

«Сьогодні вітчизняні виробники стикаються з проблемами, викликаними зміною клімату та необхідністю захисту навколишнього середовища. Проте їм добре знайомі методи ведення екологічно чистого господарства. Так, Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, який надає гарантії малим фермерам, має чіткі вимоги до екологічних норм діяльності таких господарств», – зазначив Т. Висоцький.

Він також розповів, що внаслідок повномасштабного вторгнення рф значна частина сільськогосподарських земель України забруднена, але вже зараз аграрії готуються вирощувати культури, що поглинають не лише важкі метали, але й парникові гази, оскільки це буде додатковим внеском у досягнення глобальних цілей Європейського зеленого курсу.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!