Експорт української кукурудзи у червні йде на рекорд

Джерело:  Agravery.com
Україна

Станом на 22 червня експорт української кукурудзи сягнув 2,2 мільйона тонн, що свідчить про високий рівень активності на ринку. Аналітики прогнозують, що червень стане найпродуктивнішим місяцем для експорту, однак у липні-серпні показники можуть значно знизитися, оскільки ринок переходить на новий врожай. Про це йшлося 25 червня 2024 року на аналітичному брифінгу кооперативу ПУСК, створеного у рамках ВАР.

“Світова кон’юнктура виявилася несприятливою для української кукурудзи. Хоча на ринку Італії вона все ще користується попитом, конкурентоспроможність знижується через цінову політику. Наприклад, аргентинська кукурудза продається за ціною $212-213 за тонну на італійському ринку, що є приблизно таким же рівнем, як і українська. Водночас в Іспанії аргентинська кукурудза коштує на кілька доларів дешевше, що робить її привабливішою для покупців. В таких умовах  українські трейдери не поспішають продавати наявні запаси, адже їх обсяг є обмеженим ”, – зазначають в аналітичному департаменті ПУСК.

Ринок кукурудзи входить у міжсезоння, і найближчими тижнями варто очікувати стабілізації цін.

“При наявності попиту умовні ціни на кукурудзу можуть коливатися в межах $172-174 за тонну. В середньому ж на базисі СРТ ціна становитиме близько $170 за тонну у найближчі тижні” , – прогнозують у ПУСК.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!