Українські відправники диверсифікують напрямки перевезення рослинної олії на експорт

Джерело:  Rail.insider
жд цистерни

Українські відправники диверсифікують напрямки перевезення рослинної олії на експорт. Зокрема, зросла кількість вагонів з олією, що прямують до прикордонного переходу Батьово—Еперешке (Угорщина). Про це йшлося під час онлайн-зустрічі представників АТ «Укрзалізниця» та угорських перевізників 21 лютого.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, наразі у напрямку прикордонного переходу Батьово—Еперешке рухаються 184 вагони із рослинною олією. Водночас до переходу Ізов—Грубешув прямує приблизно 600 вагонів з олією. І щодо навантаження у цьому напрямку введено конвенцію.

Валерій Ткачов закликав відправників олії переорієнтувати свої вантажі у напрямку угорських переходів Батьово—Еперешке та Чоп—Захонь. Окрім того, з огляду на складну ситуацію з передачею вантажів через польські прикордонні переходи й інші відправники можуть спрямувати свої вантажі на прикордонні переходи з Угорщиною.

Як повідомлялося раніше, попри домовленості польські протестувальники намагаються перешкоджати руху потягів з українським зерном.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!