Українське зерно сьогодні найдешевше на світовому ринку. Саме тому його так активно купують — трейдер

Джерело:  Latifundist.com
доллар

Сьогодні українське зерно найдешевше на світовому ринку, тому його так активно купують, це реалії воєнного часу, розповів в інтервʼю для Latifundist.com керівник аграрного напряму компанії «Лігрет Трейдинг» Михайло Тимощук.

Він зазначив, що на ситуацію впливає і те, що українські продавці самі собі збивають ціну.

«З цього приводу наші партнери з Іспанії навіть іронізували. Розказали, що під час падіння цін на кукурудзу вони за день на своєму напрямку знижували ціни на $5, але продавців з України це не зупинило», — каже Тимощук.

За його словами, така ситуація також повʼязана серйозним збільшенням кількості трейдерів. На відміну від мультинаціональних компаній вони максимально гнучкі, але з іншого боку — не мають того досвіду, який є у великих гравців, щоб правильно тримати ситуацію й ціни.

«Надто багато зайшло на ринок нових компаній і людей, для яких головне — продати зерно, навіть за дешевшою ціною, але щоб нівелювати ризики, коли ринок провалиться ще глибше, тобто готових демпінгувати. Вони не думають, що це може призвести до падіння трейду, коли ціни взагалі перестануть рахуватися», — вважає Тимощук.

Нагадаємо, Єгипет на тендері 16 квітня законтрактував 120 тис. т української пшениці. На цьому тендері українська зернова була найдешевшою.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!