Українське Дунайське пароплавство запустило контейнерний караван до Констанци

Джерело:  Rail.insider

Українське Дунайське пароплавство (УДП) в умовах блокування українських портів країною-агресоркою шукає нових рішень для прискорення перевезень. Зокрема, запустило контейнерний караван. Про це пише  пресслужба УДП.

Пароплавство масштабує контейнерні перевезення з дунайських портів до румунської Констанци. Так, наприкінці травня в Ізмаїлі був сформований перший контейнерний караван, до якого увійшли самохідне судно «Капітан Ширков» та п’ять барж (загальна місткість — 300 TEU).

Наразі розвантажувальні роботи у Констанці завершені. Караван вже частково завантажений імпортним вантажем та має повернутися до Ізмаїлу цього тижня.

Як стверджують у пресслужбі, контейнерний напрям — це можливість використовувати флот УДП ефективніше. Адже каравани із зерном зазвичай змушені здійснювати зворотні переходи у баласті. Водночас контейнерні перевезення можуть бути затребувані як для експортних операцій, так і для імпортних.

«Ми починали контейнерні перевезення з невеликих обсягів, у квітні–травні частка експортних вантажів в рази перевищувала імпорт. Але нам вдалося знайти баланс, зацікавити фрахтувальників, сформувати потрібні обсяги вантажу в обох напрямках. Наша ідея сформувати контейнерний караван спрацювала, попит на контейнерні перевезення буде зростати — ми це вже відчуваємо», — прокоментував очільник УДП Дмитро Москаленко.

Як повідомлялося раніше, УДП провело аукціони щодо перевезення зерна баржами до Болгарії та Румунії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!