Українська інфраструктура готова до будь-яких темпів розвитку біометанової галузі – Нафтогаз

Джерело:  Укрінформ
біогаз
Наявних в Україні можливостей для під’єднання біометанових установок до мереж достатньо для будь-яких темпів розвитку галузі.

Про це заявив директор із зовнішньоекономічних відносин та розвитку партнерств Групи Нафтогаз Олексій Лукашук під час Першого українського форуму з біометану.

“Потенціал під’єднання до газотранспортної системи оцінюється у 7,2 млрд кубометрів, під’єднання через газорозподільні мережі – до 2,4 млрд кубометрів”, – сказав Лукашук.

Крім того, існує опція під’єднання біометанових установок через мережу газозаправних станцій, потенціал якої оцінюється в 1 млрд кубометрів. У деяких регіонах потенційно можна під’єднуватися через інфраструктуру АТ “Укргазвидобування” – близько 1,2 млрд кубометрів.

“Насправді нинішня інфраструктура, яка зосереджена в Групі Нафтогаз або поза нею, є більш ніж достатньою для будь-яких темпів розвитку галузі. Немає нічого технічно, що зупиняє розвиток ринку біометану. Є умова наявності капітальних вкладень”, – підкреслив Лукашук.

За його словами, потенціал виробництва біометану в Україні перевищує річне споживання природного газу.

Як повідомлялося, Група Нафтогаз готова підтримати інвестиції у розширення виробництва біометану, сприяти його транспортуванню, а також має амбіції щодо викупу цього газу в українських виробників.

За оцінкою експертів, за сприятливих умов виробництво біометану в Україні може сягнути 1 млрд кубометрів на рік у 2030 році, 4,5 млрд кубометрів на рік – у 2040 році та 20 млрд кубометрів на рік – у 2050 році.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!