Україні вдається ефективно боротися з корупцією на експорті зерна навіть в умовах війни – УЗА

Джерело:  УЗА
экспорт зерно

Зазнаючи постійних обстрілів логістичної та портової інфраструктури з боку рф, зернотрейдери України переживають не кращі часи. І попри все, ми продовжуємо працювати задля стабільності української економіки.

І сьогодні ми – найбільші представники аграрного ринку – вбачаємо низку важливих позитивних змін у діяльності Держпродспоживслужби, які спрощують комунікацію і ведуть до ліквідації корупційних схем, пов’язаних із експортом зерна.

Так, у 2023 році Служба безпеки України викрила масштабну схему поборів, через які прозорі трейдери не могли постачати зерно на зовнішні ринки і наповнювати бюджет України. Ми вдячні СБУ і Держпродспоживслужбі за якісно виконану роботу.

Сьогодні, і виробники, і зернотрейдери знову можуть працювати у правовому полі, не очікуючи, що окремі чиновники щоразу вимагатимуть хабарі за оформлення лабораторних досліджень і сертифікатів відповідності агропродукції.

Наразі Держпродспоживслужбі вдається вести ефективну боротьбу з системною корупцією, та забезпечити жорсткий контроль дозвільних процедур в умовах війни.

За останній рік ніхто з членів УЗА не стикався з проявами корупційних дій з боку ДПСС.

Окремої уваги заслуговує робота Одеської обласної фітосанітарноі та ветеринарної лабораторій, які проводять аналізи продукції, що формується для експорту в портах великої Одеси та Дунайського кластеру.

Це приклад того, що незважаючи на обмежені штат і фінансування, нинішнє керівництво Держпродспоживслужби в правовому полі підтримує діалог із ключовими представниками ринку, щоб допомагати бізнесу і розширювати географію експорту українського зерна.

Завдяки цим системним крокам і роботі правоохоронців нашій державі вдалося уникнути перебоїв з експортом продовольства і забезпечити безперебійну роботу аграрних підприємств, які наповнюють держбюджет під час війни валютною виручкою.

Водночас сьогодні ми вбачаємо окремі інформаційні атаки на Держпродспоживслужбу від тих, хто прагне дискредитувати всі ці здобутки і нівелювати їх. Але жоден прозорий бізнес не погодиться повернутися до сірих схем! Навпаки – ми готові співпрацювати з державою і спільно докладати максимум зусиль, аби зберегти всі позитивні зміни і рухатися до майбутньої перемоги.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!