Україні треба допомогти з експортом продукції на світові ринки – фон дер Ляєн

Джерело:  Укрінформ
експорт
Європа має допомогти Києву експортувати українську агропродуккцію на ринки світу.

Про це під час спільної пресконференції з главою польського уряду Дональдом Туском і прем’єр-міністром Бельгії Александром де Кроо в п’ятницю у Варшаві заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєну.

Як підкреслила очільниця Єврокомісії, ЄС уважно слідкує за розвитком ситуації в Польщі на кордоні з Україною. За її словами, результатом цього є рішення про плани щодо внесення змін до транспортної угоди між ЄС та Україною.

«Ми повністю взяли до уваги польські побоювання. Сьогодні експорт України через Чорне море збільшено, і це добре, адже розвантажує сухопутний кордон. Зараз ми маємо зосередитися на допомозі України, на відновленні її експорту до цілого світу», – заявила фон дер Ляєн.

За її словами, ЄС підтримує польських селян, зокрема пропонуючи їм 22 млрд євро з фонду на спільну аграрну політику. Вона повідомила, що перший транш у розмірі 1,4 млрд євро для польських селян, щоб допомогти їм модернізувати свою продукцію і вийти на нові ринки, буде доступний вже незабаром.

Як повідомлялося, польські аграрії проводять загальний страйк по всій Польщі, блокуючи у приблизно 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від Європейського зеленого курсу.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!