Україні потрібно перейти від великого обсягу в тоннах до великого обсягу у валюті

Джерело:  AgroPortal.ua 
экспорт зерно

Основа української промислової політики полягатиме в стимулюванні подальшої переробки сировинної продукції, яка потім піде на експорт. Кукурудза та пшениця — два основні українські експортні продукти.

Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко в колонці для Української правди «Як буде відновлюватися Україна?».

З огляду на обмежену логістику ми повинні оптимізувати тоннаж експорту, переводячи його в експорт готової продукції. Тобто перейти від великого обсягу в тоннах до великого обсягу у валюті. Перероблена продукція коштує вдвічі-втричі більше, ніж сировина. До того ж це дає приріст робочих місць всередині країни.

Юлія Свириденко, перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України

«У нас вже є позитивний досвід з переробки соняшнику на соняшникову олію, який можемо поширити на кукурудзу та пшеницю. Є можливості запустити переробку кукурудзи на біоетанол, спирт, крохмаль та в якості корму для отримання м’яса птиці, свинини, яловичини та яєць».

Також вона додає, що ми також зможемо наростити виробництво з кукурудзи та пшениці нішевих високомаржинальних товарів — спеціалізованих білків, що використовуються у косметичній, фармацевтичній галузях та харчовій промисловості.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!