Україні невигідний зерновий коридор, який залежить від росії – думка

Джерело:  AgroPortal.ua
коридор корабель

«Зернова угода» була корисною для України лише на початку її реалізації. Таку думку висловив доцент KSE Олег Нів’євський у коментарі DW.

«Спочатку «зернова угода» дала можливість вивезти надлишки зерна минулого врожаю, але потім через примхи росії була втрачена довіра до цього коридору, бо це додаткові кошти на страхування, покриття ризиків», — сказав він.

Нів’євський закликає розширювати пропускну спроможність експорту на західних кордонах, інвестуючи в розбудову залізничних колій, у поглиблення русла річок для судноплавства, в розбудову терміналів з перевалки, аби не залежати від росії у Чорному морі.

За його словами, якщо в українських сільгоспвиробників буде впевненість у тому, що вони зможуть безперешкодно продати вирощене зерно за кордон, незалежно від того, діє морський зерновий коридор чи ні, то вони не будуть зменшувати посівні площі, і українська аграрна галузь розвиватиметься.

«Західний напрямок експорту зерна потрібно розвивати попри все. Бо це залежить від нас, і ми можемо на це впливати. Зерновий коридор морем, на жаль, залежить від політики, яка зав’язана на росії. Нам це невигідно», — сказав  Нів’євський.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!