Україна звернулась до Генасамблеї ВОІВ через крадіжку геозазначення

Джерело:  AgroPortal.ua
черешня

Українська урядова делегація закликала Генеральну асамблею Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) відреагувати на привласнення росією географічного зазначення «Мелітопольська черешня».

Про це повідомляє Міністерство економіки.

Зазначається, що 12 липня 2024 року федеральна служба з інтелектуальної власності рф (Роспатент) на своєму сайті повідомила про реєстрацію позначення «Мелітопольська черешня». Зокрема, йдеться про те, що «Мелітопольська черешня» стала першим зареєстрованим регіональним брендом так званих нових регіонів рф (насправді — тимчасово окупованих територій України) — географічним зазначенням від Мелітопольського району Запорізької області.

Крім того, Роспатент також закликав представників тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської області реєструвати свої бренди та інші об’єкти інтелектуальної власності з метою просування своїх товарів та послуг на ринках, й заявив про те, що надасть усю необхідну допомогу.

В Мінекономіки зазначають, що Україна неодноразово висловлювала рішучі протести на полях Генеральних асамблей ВОІВ проти постійних порушень міжнародних стандартів у сфері інтелектуальної власності владою російської федерації.

«Зокрема, росія продовжує надавати неправдиву інформацію про адреси заявників з тимчасово окупованих територій України через міжнародні системи реєстрацій торговельних марок та промислових зразків», — йдеться в повідомленні відомства.

«Світова спільнота ніколи не визнає цю крадіжку. Мелітополь буде звільнено і Мелітопольська черешня залишається українською», — заявив голова урядової делегації, заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.

В Мінекономіки зауважують, що росія привласнює інтелектуальну власність України з 2014 року — з моменту окупації півострова Крим. Зокрема, РФ незаконно зареєстровані такі кримські вина як «Балаклава», «Магарач», «Новий Світ», «Меганом», що також є географічними зазначеннями України.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!