Україна є експортером 5,5% світових запасів пшениці

Джерело:  AgroTimes
колоски

Попри війну Україна є експортером 5,5% світових запасів пшениці. Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час ювілейної 10-й міжнародної конференції «Хліб миру 2024», що відбулася в Німеччині, зауважив, що сьогодні продовольча безпека України – це і продовольча безпека світу. Україна постачає продукцію для 600 млн людей у всьому світі.

«Є відоме українське прислів’я “Хліб — всьому голова”. В ньому закладена вікова мудрість нашого народу. Адже через голодомори, війни та інші поневіряння українці знають ціну хлібу. В Україні кажуть, якщо буде хліб, буде мир, буде щасливе здорове життя в країні. Тому українці, попри війну, всіма своїми діями показують, що вони не зупинилися, вони далі засівають і збирають врожай. Українці знають, що на них покладена важлива місія – забезпечити продовольчу безпеку не лише внутрішню, а й зовнішню», – зазначив Віталій Коваль.

В рамках конференції Віталій Коваль зустрівся з Федеральним міністром продовольства та сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром, міністеркою регіонального розвитку і сільського господарства Естонської Республіки Пірет Хартман.

Під час двосторонніх зустрічей сторони обговорили посилення співпраці двох країн в аграрному напрямку, зокрема, реалізацію гуманітарної ініціативи «Grain from Ukraine».

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!