Україна в перспективі може експортувати до Китаю пшеницю та горох

Джерело:  AgroPortal.ua
Китай

Україна веде перемовини з Китаєм щодо можливості експорту пшениці та гороху. Збільшення виробництва кукурудзи в Україні відбувається також завдяки можливості в майбутньому експортувати її до Китаю.

Про це повідомив президент «Української зернової асоціації» (УЗА) Микола Горбачьов під час круглого столу за участі Держпродспоживслужби.

Колись в Україні вирощували більше 1 млн т гороху, сьогодні  приблизно 350-400 тис. т. Якщо Китай відкриє нам шлях, то ми зможемо вирощувати більше гороху. Це дуже хороша культура для виробників, вона скорочує використання добрив, оскільки є хорошим попередником для пшениці, крім того, поліпшує якість ґрунтів.

Через те, що Україна може вступити в глобальну конкуренцію з країнами, які торгують із Китаєм, може поширюватися інформація, що українська пшениця неналежної якості, передбачає президент УЗА.

«Нам потрібно мати хороші лабораторії, кваліфікованих спеціалістів, адже Україна завдяки цим людям може збільшити свій експортний потенціал», — зазначає Микола Горбачьов.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!