Україна у січні повернула собі лідерство в експорті соняшникової олії до Індії

Джерело:  OleoScope
подсолнечное масло

Близько 459 тис. тонн соняшникової олії було ввезено в Індію за підсумками минулого місяця, випливає з останніх даних операторів ринку. Про це повідомляє агенція Reuters. Зазначається, що цей показник більш ніж удвічі перевищує обсяги імпорту продукту, які фіксувалися у грудні 2022 р.

За наявною інформацією, у звітний період основним постачальником соняшникової олії в Індію була Україна – вона направила на ринок азійської держави 155,7 тис. тонн. Слідом йде Росія з показником 82 тис. тонн. Замикає трійку Болгарія.

Незначні обсяги соняшникової олії були також отримані від Аргентини, Польщі, Румунії та Туреччини.

«Постачання соняшникової олії зросло до екстраординарного рівня. Ми ніколи не думали, що Індія за місяць зможе стільки імпортувати», – говорить один із учасників ринку. Нагадуємо, рішення індійської влади про введений раніше безмитний імпорт соняшникової олії до березня 2024 р. робить закупівлю цього продукту досить вигідною справою.

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та Росії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!