Україна та Румунія можуть запровадити спільний контроль на одному з пунктів пропуску

Джерело:  Rail.insider

Україна запропонувала Румунії реалізувати пілотний проєкт щодо спільного прикордонного та митного контролю на одному з пунктів пропуску. Про це у Telegram написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Обговорення спільних ініціатив відбулось у Бухаресті за участю прем’єр-міністрів України та Румунії Дениса Шмигаля та Марчела Чолаку.

«Обговорили з прем’єр-міністром Румунії посилення торгового потенціалу між нашими країнами. За обсягами двосторонньої торгівлі Румунія для України тепер посідає третє місце серед країн Європи. Особливу увагу приділили питанням розвитку дунайських портів і чорноморських торговельних шляхів. Ми сподіваємося, що експертні консультації та спільна робота дасть змогу відмовитися від обмежувальних заходів щодо експорту українського зерна після 15 вересня. Це важливо для нашої економіки та світової продовольчої безпеки», — зауважив очільник уряду України.

Також він наголосив на тому, що триває робота над відновленням роботи чорноморських коридорів для експорту українського зерна та іншої продукції. «Вже маємо успішний приклад роботи такого коридору: перший контейнеровоз прибув до Туреччини. Для посилення експортного потенціалу Україна буде залучати наших партнерів та активно розвивати прикордонну інфраструктуру з Румунією, а також Дунайський портовий кластер», — уточнив Денис Шмигаль.

Окрім того, Україна запропонувала Румунії реалізувати пілотний проєкт щодо спільного прикордонного та митного контролю на одному з пунктів пропуску. Такі спільні перевірки дадуть змогу суттєво скоротити час проходження кордону.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!