Україна. Сезон ріпаку набирає обертів усупереч усім труднощам

Джерело:  УкрАгроКонсалт
UkrAgroConsult

Автори статей:

В Україні підходить до завершення збирання врожаю ріпаку та другий місяць нового 2022/23 МР.

Збиральна площа цього року на 9,5% перевищує торішню. Навіть з урахуванням втрат, пов’язаних із військовими діями Росії на території України, очікується, що врожай перевищить торішній.

Поточний рік – рік логістичних проблем, спричинених війною. Найближчою перспективою очікується активізація експорту за рахунок відновлення роботи портів.

Минулого року початок активної фази експортного сезону змістився на серпень через пізніший початок збиральних робіт. В цьому році у липні експортовано вже вдвічі більше, ніж торік. Ключові покупці ріпаку – Румунія, Польща, Словаччина, інформують аналітики УкрАгроКонсалт.

Якщо ключове питання цього сезону – як експортувати врожай, то питання наступного маркетингового року традиційне – скільки буде посіяно озимого ріпаку?

Поточний аналіз рентабельності показує, що у 2022/23 МР прибутковість всіх культур значно знизиться, проте ріпак перебуває у більш вигідній позиції проти зернових культур, що, за сприятливої погоди, є хорошою передумовою проведення озимої сівби. Крім того, стабільний попит із боку ключового покупця – ЄС також позитивно вплине на показники сівби.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «ОЛІЯ ПРИЧОРНОМОР’Я» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , , , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!