Україна, Румунія та Єврокомісія разом розвиватимуть порти на Дунаї

Джерело:  AgroPortal.ua
Дунай

Розвиток ефективного та безпечного судноплавства на річці Дунай можливий у продуктивній та злагодженій співпраці України з Єврокомісією, Румунією та Дунайською комісією.

Такого висновку дійшли учасники тристоронньої зустрічі Україна – Єврокомісія – Румунія, говориться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Під час зустрічі сторони обговорили можливість спільного вимірювання глибин частин річки Дунай із представниками Румунії та України у зв’язку з експлуатаційним днопоглиблюванням, яке нещодавно здійснила українська сторона.

Під час зустрічі заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков повідомив, що наразі роботи з експлуатаційного днопоглиблення на річці Дунай не проводяться. Більш того, важливим було питання вдосконалення навігації, яке розглянули обидві сторони, зокрема знаходження нових шляхів покращення лоцманського проведення суден на спільному українсько-румунському секторі річки з метою збільшення кількості судозаходів у порти Дунаю.

«Сьогодні дунайські порти залишаються стабільним альтернативним шляхом для агроекспорту. За рік війни саме порти Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ в 3 рази збільшили вантажопотік. Через Дунайський припортовий кластер експортовано понад 17 млн т вантажів, також лише через ці порти йде імпорт необхідних товарів для потреб України», — підсумували у міністерстві.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!