Україна розраховує на переговори цього тижня з Польщею та Єврокомісією щодо блокування кордону автоперевізниками

Джерело:  Цензор.НЕТ
протест

Україна сподівається провести переговори з Польщею і Європейською комісією на цьому тижні щодо блокування кордону польськими перевізниками.

“Цього тижня ми сподіваємося провести переговори у тристоронньому форматі”, – сказав торговий представник України Тарас Качка. За його словами, блокування може вплинути на критично важливі поставки енергоресурсів для України, яка страждає від постійних російських атак.

За словами чиновника, найбільше постраждав СПГ, меншою мірою – бензин і дизельне паливо, додавши, що постраждав також важливий імпорт з країн Балтії, а не лише імпорт з Польщі. Він назвав це “передкризовою ситуацією”.

Минулого тижня Україна і Польща провели переговори щодо блокування, але обидві сторони повідомили про відсутність прогресу. У неділю українська влада заявила, що на польському боці кордону застрягли близько 3000, переважно українських вантажівок, у тому числі з паливом і гуманітарною допомогою.

Нагадуємо, з 6 листопада польські перевізники блокують рух вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: “Корчова–Краківець”, “Гребенне–Рава Руська”, “Дорогуськ–Ягодин”.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!