Україна посіла 7-ме місце у вирощуванні горіхів у світі

Джерело:  AgroTimes
грецкий орех

Україна посіла 7-ме місце у світі з вирощування волоських горіхів. Середня річне виробництво цієї продукції у нашій країні з 1994-го по 2022-ий роки становить понад 87,2 тис. тонн.

Про це повідомляє FAOSTAT.

Найбільшим світовим виробником волоських горіхів у шкарлупі є Китай із середнім щорічним показником у понад 705,8 тис. тонн. На другому місці США — понад 405 тис. тонн. Замикає трійку лідерів Іран із середнім щорічним виробництвом у більш як 255,6 тис. тонн.

4, 5 і 6 місця відповідно посідають Туреччина, Буркіна-Фасо і Мексика. Україна у рейтингу посідає 7-ме місце, випереджаючи Чилі, Румунію і Францію.

За даними FAOSTAT, 57% світового виробництва волоських горіхів у шкарлупі припадає на країни Азії, 25,5% світового обсягу виготовляють країни американського континенту. На Європу припадає 14,4%, Африку — 3%. Ще 0,1% світового виробництва сконцентровані в Океанії.

Цікаво, що крива обсягів світового виробництва волоського горіха в шкарлупі повністю корелюється із кривою площ під культурою: у роки, коли виробництво зростало — площі під горіхом були вищими і навпаки.

Дані показують, що починаючи з 1994-го по 2011-ий роки відбувалося постійне зростання виробництва волоського горіха у світі. Після піку у 2011 році відбувся певний спад, але вже з 2013 року зростання відновилося. Так, у 2022 році у світі виростили більш як 3,8 млн тонн волоських горіхів у шкарлупі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!