Україна перетворилася з імпортера м’яса індички на експортера

Джерело:  AgroPolit.com
індики

Україна перетворилася з імпортера м’яса індички на експортера, оскільки в результаті війни попит на м’ясо знизився і це дозволило змінити торговий баланс. Про це повідомляє видання Top Agrar.

Раніше основними імпортерами українських індиків були Молдова, Бенін та Азербайджан. У 2022 році поставки в ці країни зросли на 100%. За сім місяців 2023 року експортовано 4,4 тис. т. індичатини, що майже стільки ж, скільки у 2022 році.

У 2022 році Нідерланди, Німеччина, Велика Британія, Італія та Молдова стали найбільшими імпортерами цього виду м’яса. Перші чотири країни ЄС є одними з найбільших одержувачів польського м’яса.

Це лише означає, що Україна повільно витісняє польський продукт з цих ринків. Якщо у вирощуванні бройлерів Україна є одним із світових лідерів у виробництві, то у вирощуванні індиків вона не така сильна.

У 2020 році в Україні вироблено 36,8 тис. т індичатини, а показники свідчать про планомірне зростання виробництва з року в рік, приблизно на 10-12% щорічно з 2017 року.

Постійне збільшення виробництва індички означає, що Україна більше не потребує стільки імпортного м’яса, і вітчизняні виробники також імпортують його з Польщі. Статистичні дані ЄС показують, що у 2022 році в Польщі було вироблено 409 тис т індиків.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!