Україна імпортувала рекордний обсяг сиру, кількість польського продукту на полицях побільшало

Джерело:  ІНФАГРО
сир

У березні в Україну було завезено рекордно високий обсяг сиру порівняно з довоєнним періодом. Польського сиру, який продається набагато дешевше за вітчизняний, на полицях українських магазинів стає все більше.

“На українському ринку сиру, здається, настав переломний момент. Або вітчизняні сировари зможуть утримати свій ринок збуту, або їх таки суттєво потіснять постачальники європейського сиру”, – зауважують аналітики.

За їхніми даними, у березні в Україну було завезено рекордно високий обсяг сиру порівняно з довоєнним періодом.

Аналітики наголошують, що якщо такий тренд збережеться і надалі, то відбудеться черговий розподіл ринку між гравцями.

“Вибором споживачів все частіше стає європейський сир, який у більшості випадків уже зараз пропонується дешевше, ніж вітчизняний. Тому не варто дивуватися, що польського (і не тільки) сиру на полицях магазинів стає все більше”, – підкреслюють аналітики.

Вони припускають, що можливо саме з розрахунку на поставки в Україну, поточного року виробництво сиру в Польщі виросло більш ніж на 10%.

“Різниця в збільшенні виробництва в Польщі майже дорівнює загальному виробництву аналогічних сирів в Україні. Це має неабияк насторожувати вітчизняних сироварів”, – застерігають експерти.

Зауважимо, що через те, що вхідна ціна імпортного європейського сиру після розмитнення все одно залишається нижчою за ту, за якою вітчизняні виробники пропонують свій сир дистрибʼюторам, у січні 2024 року імпорт сиру збільшився на 42%, у порівнянні з аналогічним періодом у 2022 році.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!