Україна і Польща другий день шукають шляхи вирішення проблеми експорту агропродукції

Джерело:  AgroPortal.ua

Переговори між Україною та Польщею щодо агроекспорту тривають другий день у Варшаві. Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Так, вчора, 27 березня, відбулась міжміністерська зустріч із залученням представників профільних аграрних асоціацій двох країн.

Під час зустрічі міністр агрополітики України Микола Сольський наголосив на важливості проведення переговорів у широкому форматі із залученням профільних асоціацій, а також пошуку рішень для вирішення ситуації з експортом української агропродукції.

«Важливо, що ми почали спілкуватися у такому форматі. Можемо вислухати і почути один одного, українська і польська сторони, і знайти спільні точки зору. Краще, ніж ми з вами, ситуацію ніхто не знає», — відзначив він.

Українська сторона представила польським колегам аналіз свого експорту до Польщі та інших країн ЄС. А також зміни, які відбуваються в агроекспорті з початку повномасштабного вторгнення росії, зокрема завдяки роботі морського коридору. Ці цифри спростовують негативну інформацію навколо українського агроекспорту.

Як зазначили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, вчора перемовини тривали 6 годин.

«Це була складна, але відверта розмова між міністерствами та асоціаціями. Важливо, що попередньо вже обговорили варіанти вирішення, які незабаром будуть озвучені. Водночас питання складне для всіх сторін і потребує додаткового часу. Дякую кожному з партнерів за особисте залучення до процесу пошуку рішень», — прокоментував Микола Сольський.

Перемовини між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільського господарства та розвитку села Республіки Польща тривають. Сьогодні також заплановане спільне засідання урядів двох країн.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!