Україна експортувала до Туреччини понад 1 млрд тонн агропродукції

Джерело:  AgroTimes
Туреччина

Україна та Туреччина доповнюють одна одну в аграрній галузі. Треба поглиблювати співпрацю між країнами, зокрема в сфері агропереробної галузі і разом рухатися до нових ринків.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Міністр агрополітики Віталій Коваль під час зустрічі з  Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Мустафою Левент Більгеном зазначив, що Україна цінує співпрацю з Туреччиною. За його словами, протягом січня-вересня 2024 року Україна вже експортувала до Туреччини 1 млрд 98 млн тонн агропродукції.

За його словами, турецькі агропереробні компанії можуть знайти в Україні нові якісні ринки для свого бізнесу. І це буде вигідно обом країнам. Також Україна і Туреччина можуть співпрацювати у сфері експорту м’яса великої і малої рогатої худоби. Для України важливий досвід Туреччини в сфері зрошення. Особливо після підриву Каховської дамби.

Крім того, Віталій Коваль подякував за залученість Туреччини до забезпечення продовольчої безпеки. Зокрема, за  участь в гуманітарній ініціативі Президента України Володимира Зеленського «Grain From Ukraine», в рамках якої українське зерно отримують країни африканського континенту. Також запросив турецького колегу обговорити подальшу співпрацю в сільському господарстві.

Зі свого боку Мустафа Левент Більген зазначив, що Туреччина цінує співпрацю з Україною, зокрема в аграрній галузі. Та розуміє значення для української економіки та забезпечення світової продовольчої культури експорту зернових культур. Посол Туреччини запевнив в продовженні підтримки України та висловив готовність до поглиблення співробітництва.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!