Україна. Експортна логістика агропродукції в серпні

Джерело:  УкрАгроКонсалт
Автор:  Максим Харченко
UkrAgroConsult

Автори статей:

Максим Харченко
Аналітик ринку логістики

Залізничні перевезення. Середньодобові обсяги навантаження зернових вантажів українською залізницею в серпні зросли в порівнянні з показниками у липні. Середньодобова здача вагонів із зерном до країн ЄС також збільшилась.

Але наявний потенціал перевезення вантажів через західні прикордонні переходи використовується лише наполовину.

Черги на перетин західних залізничних кордонів на окремих переходах затримують експорт від 20 до 32 діб.

Автомобільні перевезення. Середньодобовий експорт автотранспортом в серпні також збільшився. Основними продуктами були ріпак (27% від загального обсягу експорту), кукурудза (23%) та соняшникові олія (13%).

Морські перевезення. Ринок уважно слідкує за функціонуванням «зернового коридору». Станом на 26 серпня, близько 1 млн т зерна вже покинуло порти з початку роботи «коридору». Спільний координаційний центр в Стамбулі погодив новий (більш швидкий) маршрут з одеських портів.

Ми очікуємо, що зі збільшенням активності торгівлі через чорноморські порти України ціни на транспортування зерна зменшяться, що дозволить фермерам отримати більше грошей за своє зерно.

Повна версія статті доступна передплатникам аналітичного звіту «AgriPriceMentor» від УкрАгроКонсалт.

Ви можете отримати зразок звіту та оформити передплату тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агроринку України та Чорноморського регіону.

Позначки:, , , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!